Stulpelis: kalbantis kalakutas… snieguotu oru (6 nuotraukos)

Stulpelis: kalbantis kalakutas... snieguotu oru (6 nuotraukos)

Atsitiktinis susidūrimas iškėlė labai svarbų klausimą apie kalakutus. Ar jie gali snaigti?

Pasivaikščiojimas per stiprų sniegą gali būti gražus dalykas. Vienas toks pasivaikščiojimas atnešė susitikimą su laukiniais kalakutais sojos / šieno lauke už mano namų. Kalakutai buvo toli, o fotoaparato nebuvau atsinešęs.

Grįžau namo jo pasiimti ir pirmas dalykas, kurį pamačiau grįžęs į lauką, buvo vienišas kalakutas pirmoje nuotraukoje. Kai bandžiau įveikti gilų sniegą, norėjau turėti sniego batus. Žiūrėdamas į kalakutą maniau, kad jis turi jaustis taip pat.

Nenorėjau akcentuoti to ar kitų, esančių toliau, savo požiūriu, todėl

nuotraukos nelabai aiškios per atstumą, snigo ir vėlai. Beveik dėl to to neparašiau. Vis dėlto aš manau, kad kalakuto statramstyje yra kažkas stoiško, kuriuo verta pasidalinti. Kaip aš atradau, tai gana puikūs paukščiai.

Tyrinėdamas tai, skaičiau, kad kalakutams iš tiesų sunku vaikštinėti minkštame giliame sniege, todėl mano prielaida, kad nuotraukoje vienišas norėjo turėti sniego batus, būtų patikimesnis. Pasitikėjus sniegu, vaikščioti daug lengviau, tačiau sniegas vis tiek dengia maisto šaltinius.

Allaboutbirds.org rašo: „Kai žemę dengia gilus sniegas, jie valgo smėliukų pumpurus, visžalius paparčius, sporomis apaugusius jautrių paparčių lapus, samanas ir varnalėšas“.

„Canadian Encyclopedia“ priduria: „Laukiniai kalakutai yra oportunistiniai pašarų ieškotojai ir valgo įvairius produktus, tokius kaip riešutai, vaisiai, žolių ir viksvų sėklos, vabzdžiai, sraiges, varles, salamandras ir vėžius.

Įdomu tai, kad enciklopedijoje rašoma, kad Kanadoje yra du laukinių kalakutų porūšiai. „Rytų laukinių kalakutų gimtinė yra pietinėje Ontarijo ir Kvebeko dalyje, o Merriamo laukinė kalakutiena buvo įvežta į Manitobą 1958 m., o į Albertą – 1962 m. Merriam laukinė kalakutiena taip pat dabar randama pietuose Britų Kolumbijoje ir Saskačevane.

Buveinių praradimas, kai naujakuriams buvo išvalomi miškai ir masinė medžioklė, iki 1909 m. Kanadoje išnaikino rytinius laukinius kalakutus.

1984 m. Ontarijo valstijoje buvo bandoma pakartotinai introdukuoti. Tai apėmė laukinių kalakutų gaudymą spąstais ir perkėlimą į kitas tinkamas gamtines zonas, kad būtų išplėstas jų arealas. Šios pastangos buvo nepaprastai sėkmingos, o kalakutų dabar yra daug. Jie gyvena atviruose miškuose ištisus metus.

Allaboutbird.org sako: „Saulėlei leidžiantis kalakutai skrenda į apatines medžių šakas ir juda aukštyn iš vienos šakos į kitą į aukštą rujos vietą.

Dabar gana įprasta matyti kalakutus, kurie ieško maisto ant žemės laukuose, ieškodami likusių grūdų, pavyzdžiui, tuos, kuriuos mačiau aš. Gali būti stebina, kad jie gali bėgti iki 40 km/h greičiu ir skristi iki 80 km/h greičiu.

Mano mintyse susidaro gana keistas vaizdas, kai svetainėje allaboutbirds.org skaitau štai ką: „Kai reikia, kalakutai gali plaukti suglaudę sparnus, išskleidę uodegas ir spardydami“.

Tai nekelia abejonių, kad jie taip pat gali snaigti.

Kas porą savaičių su skaitytojais dalinuosi šio turto paukščių lankytojų patirtimi. Iki kito karto stebėkite dangų ir ieškokite paukščių, kurie gali atskristi.

Rosaleen Egan yra laisvai samdoma žurnalistė, pasakotoja ir dramaturgė. Ji rašo tinklaraščius savo svetainėje rosiewrites.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.